lørdag den 29. september 2012

Fragilité

Jeg ønskede at lave en dessert, ikke for svær - ikke for sød - ikke for tung... fragilité blev valget.
Opskriften på bunden er hentet fra Himmelske kager.

Et par syrlige jordbær ville gøre smagsoplevelsen endnu bedre


Ingredienser - bund:
125 g mandler
4 æggehvider
200 g rørsukker

Æggehviderne (past.) piskes stive - sukkeret hældes i og der piskes videre til det minder om en god marengsdej.
Mandlerne hakkes i til mel (har en gammel kaffekværn der bruges til dette) - mandel mel blandet meget forsigtigt i æggehviderne.

Dejen smøres/hældes ud på en bageplade og bages i cirka en halv time ved 150 grader.
Kagen køles af mens fyld/pynten laves..

Færdig bund - pas på den ikke får for meget
den skal stadig være lidt sej i midten

Ingredienser - fyld/pynt:
Piskefløde
hakket mørkt chokolade
stærkt kaffe

Fløden pises til flødeskum med den stærke kaffe - chokoladen blandes i - smag eventuelt til med lidt sukker
Flødeskummet smøres ud på bunden og serveres straks.



Kaffen gjorde, at kagen ikke blev for sød - bunden var sød, sprød, sej og luftig - mmmmm god og nem dessert

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Spørg endelig løs...eller skriv hvad hjertet begærer..